Grundkursus

Skal du eller dine ansatte have et indblik i vinens verden?

Grundkursus er for alle! Hvad enten du allerede arbejder i HoReCa eller har et ønske om en dag i fremtiden at arbejde i HoReCa.

Målet med et grundkursus hos Dansk Sommelier Uddannelse er at opnå gode basiskundskaber om vin samt en professionel smageteknik.

 

På Dansk Sommelier Uddannelses grundkursus udvikler vi en grundforståelse for vinens verden.

Vi ser på verdens vinlande og regioner, dens internationale druer og vinens produktionsteknikker.  

Vi vil i løbet af undervisningen gennemgå og smage på de vigtigste vinlande og delvis deres regioner. Dette kunne være Frankrig, Tyskland, Italien og dele af den nye verden så som USA og Sydamerika. Ydermere vil de studerende blive præsenteret for ”baggrunden” for vinens verden så som vinlovgivning, markarbejdet, vinifikationsteknikker, hoveddruer samt vinstile.

Der vil desuden blive undervist i professionel smageteknik udfra vores smageskema hos Dansk Sommelier Uddannelse.  

 

Vorens grundkursus kan bruges som en byggesten til den enkeltes studerendes videre udvikling og forståelse for restaurationsbranchen og dens indhold i forbindelse med vinen. Grundkursus er derfor både til gavn for den enkelte deltager og for dennes arbejdsplads. Medarbejderen vil ved endt kursus blive mere tryg ved restaurantens vinkort samt kunne udvise større overblik og motiveret salg under service. 

 

Undervisningen bygger på et kompendie produceret af Dansk Sommelier Uddannelse.

Kompendiet vil blive tilsendt ugen inden kursets start. 

 

Vi anbefaler ydermere at den studerende køber bogen: The essential guide to wine af Wine Folly. Denne bog vil ikke være pensum, men kan være til stor hjælp og inspiration for den studerende. Bogen kan fåes både på engelsk og på dansk. 

For bestået kursus forventes den studerende at deltage i al undervisning samt bestå den afsluttende prøve som indeholder en teoriprøve samt en blindsmagning af to vine.

Alle kursister vil ved gennemført og bestået kursus modtage et diplom samt vores nål.

 

Hvis man efterfølgende ønsker at tilmelde sig Sommelier Uddannelsen ved Dansk Sommelier Uddannelse med start det følgende år tilbyder vi 10% rabat på prisen på Sommelier Uddannelsen.

 

Praktisk information:

Dato: Marts/april 2018

Tidspunkt: 9.00-17.00

Lokale: København og Århus

Pris: 6000 kr. (Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv vil der blive pålagt moms.)

 

INFO! Nyhed!

I 2018 vil Dansk Sommelier Uddannelse ydermere udbyde 1 dags- "fordybelses-kursuser" for studerende der har gennemgået og bestået grundkursus: 

* Mad og Vinsammensætning

* Praktisk arbejde samt salg/værtskab  i restauranten

* Øl og brændevin

* Forstærket- og sød vin

*Alle fire kurser bliver oprettet ved 12 tilmeldte studerende.