Kom med ind i en forunderlig verden af vin

Sommelier Uddannelse

I modsætning til vores konkurrenter i Danmark er vi ikke for alle.

Vi henvender os primært til dig som arbejder på hotel, restaurant og catering (HoReCa) og som ønsker at blive en dygtig sommelier. En sommelier med en bred viden om drikkevarer og om hvordan dette præsenteres og bruges i samspil med gæster. Hvis du har branche-relevant erfaring med vin og gæster eller ønsker et job indenfor dette område kan din ansøgning potentielt godt godtages og vi anbefaler dig derfor at søge om optagelse alligevel.

NÆSTE HOLDSTART JANUAR 2018!

FOR VENTELISTE TIL OPTAGELSE 2018 KONTAKT: Julie@dansksommelieruddannelse.dk

Vi ved at det tager tid at blive en dygtig sommelier og derfor er vores uddannelse spredt over 10 måneder fra start januar til november med 38 undervisningsdage. 

Undervisningen forgår mandage i vores fantastiske undervisningslokale på H. C. Andersens Slottet i Tivoli fra 9.00-17.00. Her har vi fundet den rette atmosfære for at skabe en inspirerende og virkelighedstro undervisning med fokus på de elementer vi anser for det vigtigste for jeres udvikling som sommlierer:

  • Sommelierer der har en bred grundlæggende viden og forståelse for vin, spiritus og andre drikkevarer og sammensætning med mad.
  • Sommelierer der hviler i sit erhverv og arbejder selvstændigt.
  • Sommelierer der tager ansvar for sit arbejde og præcis udførelse deraf.
  • Sommelierer der kan koble deres teorividen på deres praksis i dagligdagen og formidle den til andre.

Undervejs i undervisningsforløbet vil du blive præsenteret for de vigtigste vinlande, deres vinregioner og de vigtigste vinstilarter derfra. Du vil bl.a. lære at bruge smageteknik, praktiske elementer som vinpræsentationer, åbning af vin, dekantering, sabling, indkøb til vinkort og meget meget mere. Ydermere har vi som noget nyt i Danmark valgt at skabe plads og tid til to fag vi anser som elementære for en dygtig sommelier at kunne mestre:

Mad & vin sammensætning.

Gæstepsykologi & værtskab. 

Disse fag vil til sammen skabe rammen for dig til at blive en sommelier der kan arbejde selvstændigt, korrekt og med et overblik i en restaurant. 

Prisen for uddannelsen er 40.000 kr. (Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. vil der blive pålagt moms.)

Studieprisen inkluderer undervisning, grundbog, kompendier til undervisningen, vin og andre drikkevarer til undervisningen samt frokost og forplejning på undervisningsdagene. 

Husk at du/ din arbejdsplads kan søge refusion gennem uddannelsesfonde via Pension Danmark. Se mere information her.

Vi tror at 2018 er året hvor du kan blive Sommelier! Vil du med på rejsen ind i vinens verden? Ansøg om optagelse her

For mere information send gerne en e-mail til julie@dansksommelieruddannelse.dk