Undervisere på

Dansk Sommelier Uddannelse

Hvem kan give dig kundskaben?

 

Vores forelæsere hentes primært fra Danmark og vores nabolande for at få den bedste fagkundskab som er tilgængelig. Vores forelæsere er danske, norske og  svenske sommelierer der konkurrerer både nationalt, i nordisk samt Europa-og verdensmesterskaberne. Alle vores forelæsere har erfaring indenfor branchen og er specialister i de fag, som de underviser i. De fleste af vores forelæsere har lang tids erfaring som Sommelierer og bruger meget tid på at holde sig opdateret. De brænder alle for faget og er lidenskabeligt optaget af formidlingen af ”den hvide dugs magi”.

 

Julie Brink Færch

Julie er uddannet skolelærer, tjener og sommelier. Ved siden af sit job er Julie WSET Diploma studerende og har nu sagt ja til at være daglig leder af Dansk Sommelier Uddannelse. Julie har tidligere arbejdet som tjener / sommelier på Kokkeriet, AOC, Restaurant Herman og Restaurant Alberto K. Julie skal bl.a. undervise i vitikultur, internationale druer, gæstepsykologi og mousserende vine.

...

Kathrine Larsen

Kathrine er uddannet fra Hotel og Restaurantionsskolen i 2004 og efter flere års erfaring på københavnske 1 og 2 Michelin restauranter flyttede hun i 2007 til London. Her arbejdede hun først som assisterende chef sommelier og senere som chef sommelier på forskellige steder. I 2013 blev Kathrine den første danske Master Sommelier og i 2014 vandt hun ”UK Sommelier of the Year”. I 2015 besluttede Kathrine sig for at søge nye udfordringer og begyndte hos Enotria som er en af UK´s største og dynamiske vinhandler. Kathrine skal undervise i smageteknik, Frankrig og Bordeaux.  

...

Mads Jordansen

Mads har en stor og bred vinerfaring fra arbejdet med vin i over 13 år. Først som vinimportør, nu fuldtids winewriter og vinanmelder på Winelab.dk. Mads læser på WSET i London og drikker nysgerrigt vin fra Assyrtiko til Zinfandel. Mads skal bl.a. undervise i Sydamerika, Central og øst EU og den nye verden. 

...

Rasmus Amdi

Sommelier og chefsommelier siden 2007. Har været vinansvarlig i Meyer-koncernen og rejst i Bordeaux og New Zealand på vingårde. Rasmus har deltaget ved både nationale og internationale konkurencer. Fra 2016 er Rasmus chefredaktøør på Den Danske Sommelierforenings medlemsblad "Sommelier´en". Rasmus skal undervise i vin-trends og Alsace.

...

Søren Ledet

Søren Ledet blev uddannet kok Fra Hotel D´Angleterre i 1999. I 2008 fik ham og Rasmus Kofoed deres første michelin-stjerne på Geranium. I 2011 færdiggjorde Søren sin uddannelse som Maitre D og i 2012 vandt han guld ved Coupe George Baptiste EU samt sølv med Coupe George Baptiste Verdensmesterskabet. I 2013 blev Søren ”Certified Sommelier” hos Court of Master Sommelier samt optaget i Dansk Sommelier Forening. Og samme år fik han i Danmark titlen som årets restaurantchef samtidig med at Geranium fik sin anden michelin-stjerne. Søren skal bl.a. undervise i Australien, New Zealand, praktiske øvelser, fejl i vin samt opsætning af vinkort.

...

Soren Polonius

Soren Polonius er halvt dansk og halvt svensk, og er idag bosat i Sverige. Soren er Chefsommelier på Esparantogruppen i Stokholm og er ydermere også cheftræner for det svenske sommelier-landshold Sweesomm. Soren har blandt andet trænet både Andreas Larsson og Arvid Rosengren forud for deres medaljer ved EM og VM. Soren underviser i praktisk træning. 

...

Guido Lolli

Guido har drevet Restaurant La Buca degli Artisti de sidste 10 år. La Bucca som i høj grad har fokus på vin og især italiensk vin er opstartet af Guidos forældre samme år som  de også startede Adriat Vinimport. SÅ mad og vin har i høj grad været en central del af Guidos liv. Ved siden af arbejdet på restauranten tog Guido en bachelor i Socialvidenskablig Analyse(Sociologi) og dernæst en kandidatgrad i Journalistik fra RUC. De sidste 20 år er gået med at lave vinkort og anbefale vin på restauranten.  

Guidos baggrund og styrke inden for formidling via jounalistikken samt hans store viden om italiensk vin er grunden til at han underviser om Italien på DSU. 

 

...

Bo Bratlann

Bo er udlært tjener fra Formel B og har været medlem af den Danske Sommelier Forening siden 2009. Bo har tidligere arbejdet på NOMA som tjener, sommelier og assisterende restaurantchef og havde derefter et længere ophold i Italien i 2011 for at lære vinens verden at kende helt tæt på. Da han vendte tilbage til Danmark var han tjener på Restaurant Herman og i dag er han til daglig sommlier og restaurantchef på Amass. Bo skal undervise i Økologisk, Biodynamisk og naturligt produceret vin. 

...

...

Peter Pepke

Peter  er uddannet tjener og sommelier. Med en baggrund på restauranter som Herman, Geranium, Nimb Louise og Søllerød Kro er han i dag restaurantchef på Kong Hans Kælder. Peter Pepke blev i 2011 ”Certified Sommelier” hos Master Sommelier og har konkurreret meget både som tjener og sommelier. Danmarks Mesterskab for sommelierer blev vundet i 2011 og Nordisk Mesterskab blev til sølv både i 2009 og 2011. Ydermere har Peter været på podiet som årets tjener fra 2011-2015 med en førsteplads både i 2012 og 2014. Peter skal bl.a. undervise i praktiske øvelser, USA og Bourgogne. 

...

Nikolaj Brønsted

Nikolaj er uddannet i hotelbranchen, men har siden sin eksamen i 1997 fokuseret på cocktails og spiritus.  Han var ildsjælen bag både restaurant UMAMI's innovative bar & lounge i 2005 og MASH restauranternes klassiske New York-style barer både i Danmark og i London. Udover sit arbejde bag baren har han siden 2008 drevet konsulentfirmaet Good Spirits som fokuserer på cocktail og spiritus relateret undervisning til både virksomheder og private.  Ydermere er Nikolaj medlem af bestyrelsen i Dansk Bartender Laug samt deltager, dommer og/eller arrangør i adskillige danske og internationale cocktail konkurrencer.

...

Ken Canaiolo Engebretsen

Ken er ejer af Norsk Sommelier Uddannelse og Dansk Sommelier Uddannelse. Med en baggrund i både økonomi, marketting men også som sommelier har han mange kompetencer. Ken har mere end 10 års erfaring fra Michelin restauranter og har idag foruden sine to sommelier skoler en af nordens førende firmaer indenfor konstruktion og etablerering af vinkælre for både private og HoReCa. Ken skal undervise i Vinens historie samt Bordeaux.  

 

...

Simon Juhl Olesen

Udlært tjener og sommelier i Spanien hvor han har boet 13 år inden han kom til Danmark. "Branchen og vin er min hoppy, mit job, min passion, mit livebrød - jeg elsker det". Simon skal undervise i Spanien og Portugal. 

...

Henrik Christensen

Henrik er udlært tjener i 1990 og optaget i Dansk Sommelier Forening i 1991. Ydermere er Henrik vinder af det Danmarksmesterskabet i 1996. Han har bl.a. arbejdet på Fakkelgaarden, Saison, Falsled Kro og Valdemars Slot. 

Henrik har siden 2004 arbejdet som vurderingsspecialist i auktionsvine, investeringsvine og gamle flasker hos Bruun Rasmussen Vinauktioner og underviser i selv samme her på skolen.