BLIV SOMMELIER I KØBENHAVN ELLER AARHUS


.

Sommelier Uddannelse

Kom med ind i en forunderlig verden af vin

Vores sommelieruddannelse henvender sig primært til folk inden for HoReCa, hvilket også er vores naturlige fokus i undervisningen. Vi henvender os til dig, som ønsker at blive en passioneret og fagligt dygtig sommelier med unikke kompetencer inden for vinens verden.

Er du ikke allerede en del af HoReCa, og vil du stadig gerne være sommelier? Der er flere indgangsvinkler til sommelier uddannelsen. Har du for eksempel branche-relevant erfaring med vin og gæster? Ønsker du et job indenfor dette område? Din ansøgning kan potentielt godt godtages, og vi anbefaler dig derfor at søge om optagelse alligevel.

.

NÆSTE HOLDSTART - JANUAR 2021

Tilmeldingen åbner i august 2020!

Vi ved, at det tager tid at blive en dygtig sommelier, og derfor er vores uddannelse spredt over 10 måneder fra start januar til start november med hele 36 undervisningsdage.

I København foregår undervisningen i vores fantastiske undervisningslokale på Gastronomisk Innovation på Frederiksborggade lige ved Nørreport station.
I Aarhus ligger FF Aarhus deres skønne rammer til undervisningen, som ligeledes foregår om mandagen fra kl. 9:00-17:00.

Her har vi fundet de rette atmosfærer for at skabe en inspirerende og virkelighedstro undervisning med fokus på de elementer, som vi anser som det vigtigste for jeres udvikling som sommlierer:

  • Sommelierer der har en bred grundlæggende viden og forståelse for vin, spiritus og andre drikkevarer og sammensætning med mad.
  • Sommelierer der hviler i sit erhverv og arbejder selvstændigt.
  • Sommelierer der tager ansvar for sit arbejde og præcis udførelse deraf.
  • Sommelierer der kan koble deres teorividen på deres praksis i dagligdagen og formidle den til andre.

.

UNDERVISNINGEN

Uddannelsen består både af teoretiske, praktiske og restaurantorientede fag, men også smageteknik er en central del af undervisningen.

Undervejs i undervisningsforløbet vil du blive præsenteret for de vigtigste vinlande, deres vinregioner og de vigtigste vinstilarter derfra. Dette kan være lande så som Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Portugal, USA, Sydamerika, Sydafrika eller Australien.

Ydermere vil du på sommelier uddannelsen have fag såsom:

  • Praktisk undervisning: Åbning & dekantering, vinfejl, opbygning og prissætning af vinkort, cocktails og bararbjede 
  • Øl, cider, mineralvand, spiritus, the og kaffe
  • Mad og vinsammensætning
  • Værtskab & gæstepsykologi, salg & service og sommelierens virkemidler

Disse fag og mange flere vil tilsammen skabe rammen for dig til at blive en sommelier, der kan arbejde selvstændigt, korrekt og med et stort overblik i en restaurant. 

Vores team af særligt udvalgte undervisere er kompetente sommelierer og professionelle vinkendere. Deres målsætning er at skabe et højt fagligt niveau, transformere en fagviden om vin til et praktisk arbejde i restauranten, samt at gøre dig til den bedst mulige sommelier. 

.

PRAKTISK INFORMATION

Pris: 40.000 kr. (Bemærk at beløbet er momsfritaget. Ved faktura til erhverv med CVR nr. vil der blive pålagt moms.)

Prisen inkluderer: Undervisning, grundbog, kompendier til undervisningen, vin og andre drikkevarer til undervisningen samt frokost og forplejning på undervisningsdagene. 

Undervisningsdage: Hver mandag kl. 9:00-17:00 (pånær helligdage, vinterferie, sommerferie og efterårsferie)

Lokationer: København & Aarhus

.

Husk at du/ din arbejdsplads kan søge refusion gennem uddannelsesfonde via Pension Danmark. Se mere information her.

Vi tror at 2021 er året, hvor du kan blive Sommelier! Vil du med på rejsen ind i vinens verden? Vi åbner for ansøgninger i august 2020.

For mere information eller ved spørgsmål, send gerne en e-mail til julie@dansksommelieruddannelse.dk eller udfyld kontaktformularen nedfor.