Undervisere på

Dansk Sommelier Uddannelse

Hvem kan give dig kundskaben?

 

Vores forelæsere hentes primært fra Danmark og vores nabolande for at få den bedste fagkundskab som er tilgængelig. Vores forelæsere er danske, norske og  svenske sommelierer, der konkurrerer både nationalt, i nordisk samt Europa-og verdensmesterskaberne. Alle vores forelæsere har erfaring indenfor branchen og er specialister i de fag, som de underviser i. De fleste af vores forelæsere har lang tids erfaring som Sommelierer og bruger meget tid på at holde sig opdateret. De brænder alle for faget og er lidenskabeligt optaget af formidlingen af ”den hvide dugs magi”.

 

Julie Brink Færch

Julie er uddannet skolelærer, tjener og sommelier. Ved siden af sit job er Julie WSET Diploma studerende og har sagt ja til at være daglig leder af Dansk Sommelier Uddannelse. Julie har tidligere arbejdet som tjener / sommelier på Kokkeriet, AOC, Restaurant Herman og Restaurant Alberto K. Julie skal bl.a. undervise i vitikultur, internationale druer, gæstepsykologi og mousserende vine.

...

Kathrine Larsen

Kathrine er uddannet fra Hotel og Restaurantionsskolen i 2004 og efter flere års erfaring på københavnske 1 og 2 Michelin restauranter flyttede hun i 2007 til London. Her arbejdede hun først som assisterende chef sommelier og senere som chef sommelier på forskellige steder. I 2013 blev Kathrine den første danske Master Sommelier og i 2014 vandt hun ”UK Sommelier of the Year”. I 2015 besluttede Kathrine sig for at søge nye udfordringer og begyndte hos Enotria som er en af UK´s største og dynamiske vinhandler. Kathrine skal undervise i smageteknik, Frankrig og Bordeaux.  

...

Mads Jordansen

Mads har en stor og bred vinerfaring fra arbejdet med vin i over 13 år. Først som vinimportør, nu fuldtids winewriter og vinanmelder på Winelab.dk. Mads læser på WSET i London og drikker nysgerrigt vin fra Assyrtiko til Zinfandel. Mads skal bl.a. undervise i Sydamerika, Central og øst EU og den nye verden. 

...

Bonnie Reinwald

Bonnie er vokset op med mad og vin som en daglig del af hverdagen fra barns ben. Til dagligt driver hun familierestauranten Reinwald. Bonnie har en Diploma i WSET og er medlem af Dansk Sommelier Forening. På Dansk Sommelier Uddannelse skal Bonnie undervise i emnerne Loire, Jura og Savoie ved fordybning i Frankrig. 

...

Søren Ledet

Søren Ledet blev uddannet kok Fra Hotel D´Angleterre i 1999. I 2008 fik ham og Rasmus Kofoed deres første michelin-stjerne på Geranium. I 2011 færdiggjorde Søren sin uddannelse som Maitre D og i 2012 vandt han guld ved Coupe George Baptiste EU samt sølv med Coupe George Baptiste Verdensmesterskabet. I 2013 blev Søren ”Certified Sommelier” hos Court of Master Sommelier samt optaget i Dansk Sommelier Forening. Og samme år fik han i Danmark titlen som årets restaurantchef samtidig med at Geranium fik sin anden michelin-stjerne. Søren skal bl.a. undervise i Australien, New Zealand, praktiske øvelser, fejl i vin samt opsætning af vinkort.

...

Kim Thygesen

Kim Thygesen har 20 års erfaring i restaurationsbranchen som kok, tjener og vinkonsulent. Han har en naturlig interesse i optimering af service og drikkevarer på den danske restaurantscene. Siden 2011 har han fungeret som bestyrelsesmedlem i Dansk Sommelier Forening og er desuden dansk ambassadør for Riedel. På Dansk Sommelier Uddannelse underviser Kim i øl og cider.

...

Frederik Bang Andersen

Frederik er økonomisk uddannet og har tidligere erfaring som restaurantchef på københavnske restauranter som KUL, Kjøbenhavn og Frankies. Siden 2015 har han fordybet sig i portugisisk vin med daglig drift af Portugisisk Vinkælder, og der var slet ingen tvivl om, at han og undervisning i emnet Portugal ville være et perfekt match.

...

Nina Højgaard Jensen

Nina Højgaard Jensen er kommet langt af sin unge alder. Med en baggrud på Restaurant Anarki har hun gået under en af danmarks bedste sommelierer, og Nina er idag head sommelier på Kong Hans Kælder i København samtidig med at hun driver et importfirma med vin sammen med sin mad. Nina skal i 2019 repræsentere Danmark til verdensmesterskabet for sommelierer i Østrig. På Dansk Sommelier Uddannelse skal Nina undervise i Dansk Vin samt praktisk undervisning. 

...

Tobias Nilsson

Tobias er uddannet tjener og blev sommelier i en meget ung alder. Tobiashar efterfølgende været Restaurantchef på Restaurant Koks, Head Sommelier på Restaurant Kong Hans Kælder, service underviser i Vietnam og lavet flere vin høst i bl.a. New Zealand, Tyskland og Frankrig. Senest harTobiasværet Estate Manager for en vin og frugt farm i Sydafrika hvor han har stået for al drift og vinproduktion.

...

Nicolas Skovgaard

Nicolas har siden starten af 00’erne bevæget sig i barbranchen som bartender, manager og konsulent. Siden 2017 har han været at finde bag baren på HELIUM Cocktail Bar, hvor han i dag er fungerende manager. For os var der ingen tvivl, da Nicolas kom ombord til undervisning i spiritus. 

 

...

Ken Canaiolo Engebretsen

Ken er ejer af Norsk Sommelier Uddannelse og Dansk Sommelier Uddannelse. Med en baggrund i både økonomi, marketting men også som sommelier har han mange kompetencer. Ken har mere end 10 års erfaring fra Michelin restauranter og har idag foruden sine to sommelier skoler en af nordens førende firmaer indenfor konstruktion og etablerering af vinkælre for både private og HoReCa. Ken skal undervise i Vinens historie samt Bordeaux.  

 

...

Simon Juhl Olesen

Udlært tjener og sommelier i Spanien hvor han har boet 13 år inden han kom til Danmark. "Branchen og vin er min hoppy, mit job, min passion, mit livebrød - jeg elsker det". Simon skal undervise i Spanien og Portugal. 

...

Henrik Christensen

Henrik er udlært tjener i 1990 og optaget i Dansk Sommelier Forening i 1991. Ydermere er Henrik vinder af det Danmarksmesterskabet i 1996. Han har bl.a. arbejdet på Fakkelgaarden, Saison, Falsled Kro og Valdemars Slot. 

Henrik har siden 2004 arbejdet som vurderingsspecialist i auktionsvine, investeringsvine og gamle flasker hos Bruun Rasmussen Vinauktioner og underviser i selv samme her på skolen. 

...